«

»

Ian 09

REFUGIAŢI LA SCHIMB CU SCHENGEN

Vizita premierului Dacian Cioloș la Berlin nu este un eveniment întâmplător, fapt arătat de întreaga mass-media românească. Esența acestei vizite, oficial, a fost aceea ca Germania să sprijine intrarea României în spațiul Schengen, cu condiția ca țara noastră să facă încontinuare eforturi pentru combaterea corupției.

De departe, însă, corupția din România nu poate fi comparată cu fenomenele similare din alte țări europene, unde crima organizată, traficul de droguri, carne vie și multe altele sunt la ordinea zilei.

Vizita premierului a avut o singură temă: primirea în România a cât mai multor refugiați din Orientul Mijlociu și Africa.

Primarul din Bumbeşti-Jiu a scos la iveală faptul că în acea localitate se va deschide un centru pentru refugiați. Cred că ar fi foarte important să știm care sunt toate centrele din țară unde vor fi primiți refugiați pentru că, având în vedere creșterea permanentă a numărului acestora, cota României de peste 6.000 de oameni este foarte mică. Probabil că România va primi undeva la peste 14.000 de refugiați, iar, județului Brăila i s-ar repartiza între 200 și 300 de refugiați. Care sunt locațiile din Brăila unde vor fi cazați acești refugiați? Întreb asta pentru că Germania și Franța vor păstra oameni cu înaltă calificare, în timp ce țările din Est, între care și România, vor primi restul. Copiii noştri și cetăţenii județului trebuie să cunoască aceste lucruri. Locațiile repartizate pentru migranți trebuie în mod clar să îndeplinească toate condițiile necesare existenței acestora, cât și siguranței tuturor cetățenilor.

Ce se va întâmplă dacă printre cei 300 vor fi doar 3 membri ISIS? Cine îi păzeşte pe refugiaţi? Ce ordine a primit administraţia brăileană în legătură cu aceste probleme ? Cine se va ocupa de siguranţa noastră în faţa terorismului?

De ce să cheltuim 600 euro/luna pentru un migrant și, în total, peste 2 milioane de euro la Brăila, în loc să creăm cu acești bani locuri de muncă brăilenilor? Constituția României ne permite să refuzăm aceste cote de migranţi. Când domnii Cioloş și Iohannis ne vor spune adevărul despre această situație şi ce au negociat în spatele uşilor închise?

Și sper, totuși, că nu vor fi mai mulți de 14.534…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>